Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


Onsdag 18. august
Musikalsk fortælling om Kim Larsen
Varighed 2 timer

Foredrag
Musikalsk fortælling om Kim Larsen

Musikalsk fortælling om Kim Larsen

Musiker Lasse Helvigs håb er at give sangene får nyt liv og publikum nye minder og oplevelser

Holder du af Kim Larsen og hans musik, og vil du gerne vide mere om hans liv og stærke meninger?
Så skal du i Helios Biograf 18. august kl. 19.30 og høre Lasse Helvig fra Ringe og hans Musikalske Fortælling om Kim Larsen.

Lasse Helvig er musiker guitarist og han lever nu af sin musik, men mange her på egnen kender ham som lærer på Ringe Efterskole i årene 2014 til 2019. Han har spillet guitar, siden han var 13-14 år, og siger selv, at det var ”mere end logisk at gribe fat i Kim Larsens sangkatalog, da det umiddelbart er simpelt at starte med, med få akkorder og let sangbar tekst og tonalitet - Og så var det jo også supergode sange, siger han.

Det var Kim Larsens død, der fik ham til at beslutte sig for at leve af sin musik.
-Da Kim Larsen døde 30. September 2018, havde jeg følelsen af at blive efterladt. Det var følelsen af at miste et familiemedlem - en fjern slægtning som forlod mig.

Kim Larsens musik og tilstedeværelse har været en kæmpestor del af min barndom og opvækst. Mit musikalske opdrag kommer overvejende fra Pladeudgivelserne - Midt om Natten 1983, Forklædt som voksen 1986 og Yummi Yummi 1988. Qua min alder på 38 år er Gasolin' først kommet kraftigt snigende efterfølgende, siger han.

Lasse Helvig præsenterer Kim Larsens musik med sin egen stemme og fortolkning. Jeg ønsker ikke at lyde som ham, og sangene er så stærke, at de sagtens tåler min fortolkning uden at miste essensen. Faktisk er mit håb, at sangene får nyt liv og publikum nye minder og oplevelser, siger han.